Programul Operational Regional - Axa 4Axa prioritara 4 – „Sprijinirea mediului de afaceri regional si local”

 

Aceasta axa prioritara vizeaza crearea si dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor, de importanta regionala si locala, reabilitarea siturilor industriale si sprijinirea initiativelor antreprenoriale regionale si locale, care sa faciliteze crearea de noi locuri de munca si cresterea economica durabila.

 

Regio se va concentra pe dezvoltarea de structuri de sprijinire a afacerilor specifice fiecarei regiuni, in special in zonele mai putin dezvoltate, aflate in declin economic, care sa atraga investitii si sa creeze locuri de munca.

Regio va sprijini si reabilitarea siturilor industriale acestea urmand sa devina un factor economic important pentru dezvoltarea locala si regionala.

 

Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor va avea totodata un rol important in dezvoltarea economica regionala si locala si crearea de noi locuri de munca.

 

Domeniul de interventie 4.1 „Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala”

 

Domeniul de interventie 4.2 „Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea pentru noi activitati”

 

Domeniul de interventie 4.3 „Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor”